Splitblock® Warmtepompen WSB (6 tot 18 kW) en WSB Kompakt (6 tot 10 kW)

Met de nieuwe Splitblock® warmtepompen WSB en WSB Kompakt breidt de specialist in verwarmingstechnologie, Weishaupt, zijn uitgebreide assortiment aan warmtepompen voor de energiebron lucht uit.

De nieuwe warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes met een modulerend vermogen tot 6, 8, 10, 12, 15 en 18 kW (WSB) en 6, 8 en 10 kW (WSB Kompakt). Ze werken bedrijfszeker bij buitentemperaturen tot -20 °C en leveren een aanvoertemperatuur van maximaal 60 °C. De Splitblock® warmtepompen WSB en WSB Kompakt zijn standaard uitgerust voor verwarming en koeling, waardoor ze geschikt zijn voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Het buitendeel heeft een nieuw, aantrekkelijk ontwerp met een hoogwaardig gecoate behuizing, aan de binnenzijde voorzien van geluiddempend materiaal. De ventilatoren zijn aan de buitenkant niet zichtbaar. Voor eenvoudig transport zijn er handgrepen aan de zijkanten.

De BlueFin-verdamper biedt een groot oppervlak voor het opvangen van omgevingsenergie. De speciale coating zorgt voor verbeterde corrosiebescherming, minder vuilhechting en een geoptimaliseerde ontdooifunctie voor veilig wintergebruik.

De condensaatafvoer via nauwkeurig geplaatste openingen zorgt voor bedrijfszekerheid bij temperaturen tot -20 °C. Een elektrische verwarming in de vooraf geïnstalleerde condensaatopvang en het daarmee samenhangende stroomverbruik zijn overbodig.

De hoogrendementsventilator met energiebesparende motor garandeert hoge efficiëntie en levensduur. De vorm van de bladen is aerodynamisch geoptimaliseerd voor grote luchtvolumes.

Het elektronische BiFlow-expansieventiel met 490 stappen en elektronische snelle start (≈ 1-2 min) zorgt bovendien voor hogere efficiëntie. Hierdoor is slechts één ventiel nodig voor verwarming, koeling of ontdooiing.

De invertertechnologie biedt een aanpassing van het vermogen van de compressor voor stille en levensduur verlengende werking. De geïntegreerde elektronische bewaking garandeert meer veiligheid.

De dubbele rolcompressor zorgt voor stille werking, snel bereiken van de gewenste waarden en lange levensduur. Hij is hoogwaardig geïsoleerd tegen warmte en geluid en extra geluidsisolerend gemonteerd.

Voor een snelle en slimme elektrische aansluiting zijn hoogwaardige aansluitklemmen met trekontlasting ingebouwd in de binnenunit. De elektrische verbinding tussen de buiten- en binnenunit (binnenunit) verloopt met slechts twee draden (12V Data).

In de binnenunit zijn standaard de volgende hydraulische componenten geïntegreerd: condensor met dampdichte thermische isolatie, expansievat (18 liter), veiligheidsventiel, ontluchtingssysteem, vuilvangfilter, hoog rendement circulatiepomp voor verwarming en koeling, driewegklep.
In de binnenunit zijn de volgende elektrische componenten ingebouwd: tweede warmtebron voor verwarming en warm water, flowsensor, aanvoer- en retoursensoren, LED-functiebalk en regeling voor bediening met hoogwaardig kleurendisplay.

De Kompakt-uitvoering omvat de binnenunit (boven) en een warmwaterboiler (beneden). Dankzij kant-en-klare systeemleidingsets kunnen de aansluitingen van de binnunit naar boven, links of rechts besteld worden. De WAS 165 Eco-warmwateropslag (161 liter) is dankzij de composietthermische isolatie (vacuümisolatie) zeer efficiënt, met een 1,7 m2 grote buisvormige warmtewisselaar en een reinigingsflens met magnesiumanode. De behuizing van de Kompakt-uitvoering neemt slechts 0,36 m2 vloeroppervlak in beslag en kan afzonderlijk op alle vier de voeten waterpas gezet worden.

Buitenunit

Binnenunit

Installatievoorbeeld

Binnenunit Kombi