Monarch. Dat is betrouwbaarheid.

Monarch

Monarch Nederland b.v. bekleedt in de wereldwijde Weishaupt organisatie een bijzondere positie. In 1955 waren we de eerste buitenlandse, zelfstandige vertegenwoordiger van Weishaupt producten. Ondertussen staan we met ons Nederlandse team met circa 40 medewerkers al meer dan 65 jaar klaar voor onze relaties; tegenwoordig met trots als totaalaanbieder van branders, ketels, warmtepompen en solar systemen. We nemen u graag mee in een terugblik hoe dit zo is gegroeid.

Weishaupt

De naam Weishaupt staat voor betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en de beste service. Als een door de eigenaar geleid, middelgroot bedrijf is Weishaupt groot genoeg om wereldwijd succesvol te zijn met energietechnologie en tegelijkertijd klein genoeg om zelfstandig, flexibel en consistent te handelen.

Een stukje historie

Het verhaal van Weishaupt begint in 1952, met de eerste oliebranders met het handelsmerk ‘Monarch’. De vraag naar hét alternatief voor de vuile en arbeidsintensieve kolengestookte verwarmingsinstallaties steeg snel, en continue optimalisatie van producten werd al in die beginperiode van Weishaupt het credo. In 1962 werd een autonome afdeling voor R&D opgezet en is innovatie op deze wijze letterlijk ingebed en ingelijfd in de organisatie.

Na de ontdekking van de aardgasvelden in Groningen was de ontwikkeling van ventilatorbranders op gas voor Weishaupt de volgende zeer innovatieve zet: het startpunt voor de hedendaagse wereldwijd dominerende verwarmingsinstallaties op gas. De introductie van een uitgebreid assortiment olie- en gasbranders in alle mogelijke varianten voor tal van verschillende toepassingen zorgde ervoor dat we op het gebied van verbrandingstechnieken in de loop van de jaren die volgden, wereldwijd een zeer deskundige reputatie wisten op te bouwen.

De markt ontwikkelde zich verder en zo ook de productontwikkeling bij Weishaupt. Zo ontstond het idee om een eigen ketel te maken; in eerste instantie uitgerust met de beproefde branders. Het daaruit volgende uit één stuk gegoten ketellichaam was volstrekt revolutionair. De stap van brander naar systeemtechniek was op dat moment gezet en al snel deed een volledig nieuwe ontwikkeling zich voor: de condensatieketels. Eerst voor gas, later ook voor olie, waarmee de energie uit de brandstof voor bijna 100 procent gebruikt kan worden met efficiëntere en zuiniger gebruik van brandstoffen als gevolg.

Tegenwoordig wijzen nieuwe energiebronnen Weishaupt en Monarch de weg naar de toekomst, want naast vuur is er ook nog water, lucht en aarde. De nieuw opgerichte divisie van warmtepompen (voor Weishaupt in 2006 en voor Monarch in 2010) zorgde voor een aanzienlijke uitbreiding van het productassortiment. Een volledig nieuwe sector voor ons, en ondertussen zijn we uitgegroeid tot serieuze speler in de markt.

Dankzij een stevig familiebedrijf-fundament hebben Weishaupt en Monarch kunnen uitgroeien tot de ondernemingen van vandaag. Met de uitbreidingen in ons product portfolio profileren we ons nu als betrouwbare leverancier van totaaloplossingen met ruime ervaring en een zeer innovatieve, kwalitatieve partner Weishaupt aan ons zijde.