Projecten waar we trots op zijnTer inspiratie

 

Warmtepomp voorziet villa energie-efficiënt van alle comfort

In deze prachtige nieuwbouw villa staat een 14kW Weishaupt brine/water warmtepomp (WWP S 14 ID) met een bijzonder systeem.  Zo kan er door verschillende stooklijnen en na-regeling op elke verdieping het gewenste klimaat worden ingesteld en per ruimte de vloerverwarming worden geregeld. De warmtepomp is uitgerust met een geavanceerde koelregeling, die werkt in combinatie met luchtvochtigheid voor een nog hoger comfort. Tijdens het koelbedrijf kan ook warmtapwater worden bereid. Energie die bij een bronsysteem normaal verdwijnt, wordt nu direct gebruikt om te koelen.

Van het gas af?

Dit project bij Bizzi Cultureel Jongeren Centrum in Schijndel is daar een mooi voorbeeld van! De cv-ketel wordt vervangen voor een elektrische warmtepomp. De lucht/water- warmtepomp doet wat de cv-ketel ook doet: verwarmen én meer, of moeten we zeggen minder? De CO2-uitstoot voor verwarming daalt.

Ultra lage NOx-branders voor voedingsbedrijf

Voor een voedingsmiddelenfabrikant in het noorden van het land leverde wij onlangs branderinstallaties met een ultra lage NOx-emissie voor op hun thermische olieketels. Van 128 MG/nm3 rookgassen zijn we naar 28 MG/nm3 gegaan. Een mooie reductie en winst voor de verbetering van de luchtkwaliteit.

 

Warmtepomp staat z’n mannetje tijdens het winterse weer

Een mooie recensie hoe onze lucht-warmtepomp tijdens de strenge vorstperiode het huis van de bewoners aangenaam warm heeft gehouden.

Compleet kantoor met radiatoren all-electric

Normaal gesproken zijn radiatoren een uitdaging voor warmtepompen. In samenwerking met Willems Installatietechniek hebben we er toch voor gezorgd dat het pand van BvG in Arnhem nu all-electric is door een slimme toepassing van een 16 kW Weishaupt lucht/water split warmtepomp (WWP LS 16).

Monarch maakt energieneutraal schoolgebouw in Delft mogelijk

De stilste warmtepomp bij renovatie van woning