Veelzijdige energiebronnen, één vereiste: Betrouwbare kwaliteit.

Gas en olie als brandstoffen.
Ook in de toekomst een goede oplossing.

In tegenstelling tot sommige prognoses, zullen gas en olie de komende decennia veruit de belangrijkste brandstoffen op de verwarmingsmarkt blijven. Door alleen de condensatietechnologie te gebruiken, kan het gas- of olieverbruik tot 30% worden verminderd in vergelijking met oude lagetemperatuurketels. Bovendien kan thermische zonne-energie meer dan 60% van de opwarming van het warme water voor zijn rekening nemen. Een oplossing voor de toekomst: zeer efficiënte gas- of oliecondensatietechnologie.

Maximale warmte uit uw brandstof
Haal het maximale uit brandstof door deze om te zetten in warmte.
Condensatietechnologie kan dat doen. Bij deze manier van verwarmen wordt optimaal gebruik gemaakt van de zogenaamde calorische waarde. Oudere systemen zoals de lagetemperatuurketels gebruiken alleen de warmte die vrijkomt bij de verbranding van gas of olie (calorische waarde). Condensatietechniek gebruikt daarentegen ook de condensatiewarmte (calorische waarde) van de rookgassen met een temperatuur tot 200 ° C in plaats van deze via de schoorsteen af te voeren. Dit verhoogt de bezettingsgraad aanzienlijk.

Gascondensatie-systemen.
Efficiënt en zuinig.

Weishaupt gascondensatiesystemen zijn verkrijgbaar in vele vermogensklassen. Ze zijn geschikt voor het verwarmen van eengezinswoningen, grote appartementsgebouwen, scholen, ziekenhuizen of industriële gebouwen. Alle systemen zijn efficiënt, zuinig en kunnen worden gecombineerd met thermische zonne-energie.

Olie condenserende systemen.
Bewezen en veilig.

Weishaupt oliecondensatiesystemen voor het verwarmen van een- en meergezinswoningen zijn ideaal voor een efficiënt gebruik van olie als brandstof.

Veelgestelde vragen

Weishaupt condensatieketel met een rendement van 110%. Hoe werkt het?

Een verwarmingssysteem met condensatietechnologie is in staat, dankzij het speciale ontwerp van het warmtewisselaaroppervlak, niet alleen de verbrandingswarmte, maar ook de verdampingswarmte aan de uitlaatgassen te onttrekken en naar het verwarmingssysteem te leiden. De uitlaatgassen condenseren in de warmtewisselaar en geven de ontstane warmte af aan het verwarmingssysteem. Hierdoor overschrijdt het berekende rendement de theoretische limiet van 100%.

Heeft het zin om een olieverwarmingssysteem te vervangen door een nieuw oliecondensatiesysteem als onderdeel van een modernisering?

Ja, dat is volkomen logisch. Ter verduidelijking: In het verleden werkten ketels met een constant hoge keteltemperatuur van bijvoorbeeld 70 ° C. De kamertemperatuur werd geregeld via regel- of thermostaatkranen. Doordat de ketels het hele jaar door in bedrijf waren om naast de verwarmingsbehoefte in de zomermaanden ook in de warmwaterbehoefte te voorzien, traden er zeer hoge energieverliezen op. Het vervangen van de verouderde ketels loont ondanks eventuele thermische isolatie die achteraf is aangebracht. Gerealiseerde voorbeelden laten zien dat door vervanging van de verwarmings- en regeltechniek een totale besparing tot 30% mogelijk is ten opzichte van verouderde ketels.